Чому подарунки важливі?

Головна » Блог » Чому подарунки важливі?

Свята – час для подарунків????✨????

Безумовно, батькам хочеться зробити радість своїм малюкам. І подарунок має залишитися в пам’яті яскравим і теплим спогадом дитинства. Натомість є кілька моментів, які слід враховувати батькам, коли вони готують подарунки до свята, або просто так, без особливого приводу.

Що подарунок означає для дитини?
Багато. Це прояв любові. Дитина розуміє, що вона важлива для батьків. Тому дарувати щось просто так, не лише на свята теж важливо. Дитина робить висновок: вона цінна сама по собі і про неї згадають не лише напередодні свят.

Що не варто дарувати малюку?
Тут можна скласти цілий антирейтинг. У тому списку є: ґаджети, гроші, коштовні прикраси, одяг, іграшки не за віком (з яких дитина вже «виросла» або до яких ще не доросла), іграшки, які подобаються батькам, але залишають байдужим дитину, милі, на погляд бабусі, але непотрібні дрібнички, як то фоторамка чи статуетка тваринки, рік якої настав.

Подарунок за бартером?
Одна з найбільших помилок: «Я подарую тобі, якщо ти …». Це вже не подарунок, а щось на кшталт контракту, ділових відносин. Так само не варто казати дитині, що вона отримує подарунок за чудове навчання чи гарну поведінку. Дитина не повинна робити щось щоб заслужити на подарунок. Дитина має робити те, що ій до душі. Що ж до нас, дорослих, ми любимо наших дітей безумовною любов’ю, без всіляких «ти мені, а я тобі».

Цінність подарунку – в тому, що його готують та дарують дитині в знак любові. Згодні?